menu

środa, 22 maja 2013

ZAPIEKANE BANANY Z CZEKOLADĄ

 
Z okazji zdania kolokwium szybki, prosty deser dla Ani - banany z czekoladą.

Składniki:

dwa banany
3 kostki czekolady

Wykroić skórkę banana -tak jak na zdjęciu. Kostkę czekolady przekroić na cztery kawałki. Powtykać je w banana, zachowując odstęp. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni* i piec około 15 minut, aż czekolada się rozpuści, a banan zmięknie.

Deser możecie podać z gałką lodów.
* lub położyć na grillu


5 komentarzy:

  1. Pięknie się prezentują :)

    OdpowiedzUsuń
  2. robię dokładnie takie same, tyle że zawsze na grillu :D pyyyyszności

    OdpowiedzUsuń
  3. to wygląda niesamowicie! genialny pomysł;)

    OdpowiedzUsuń
  4. To mój ulubiony deser prosto z grilla :)

    OdpowiedzUsuń