Szybki przepis, idealny na lato, gdy możemy pozwolić sobie na dodanie świeżych owoców. Z jagodami ciastka wyszły słodsze, być może dlatego, że przed pieczeniem posypałam je niewielką ilością cukru.
Składniki:
budyń na 0,5l mleka
ciasto francuskie
jajko
maliny/ jagody
cukier puder do posypania
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Układamy je na blaszce do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200stopni. Pieczemy do zarumienienia. W tym czasie przygotowujemy budyń, do którego, gdy jest gotowy, dodajemy jajko. Wyjmujemy ciasto francuskie z piekarnika i robimy dziury na środku. Wkładamy w nie budyń i owoce i całość zapiekamy. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy cukrem pudrem.
Mniam, uwielbiam ciasto francuskie za to, że robi się 'samo';))
OdpowiedzUsuńSuper, uwielbiam takie proste i szybkie dania :)
OdpowiedzUsuńFuj niedobre to
OdpowiedzUsuńJest to najlepsze ciasto francuskie, jakie znam!
OdpowiedzUsuń