menu

czwartek, 11 lipca 2013

CIASTO FRANCUSKIE Z MALINAMI/JAGODAMI



Szybki przepis, idealny na lato, gdy możemy pozwolić sobie na dodanie świeżych owoców. Z jagodami ciastka wyszły słodsze, być może dlatego, że przed pieczeniem posypałam je niewielką ilością cukru. 


Składniki:

budyń na 0,5l mleka
ciasto francuskie
jajko
maliny/ jagody
cukier puder do posypania

Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Układamy je na blaszce do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200stopni. Pieczemy do zarumienienia. W tym czasie przygotowujemy budyń, do którego, gdy jest gotowy, dodajemy jajko. Wyjmujemy ciasto francuskie z piekarnika i robimy dziury na środku. Wkładamy w nie budyń i owoce i całość zapiekamy. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy cukrem pudrem.



4 komentarze: