Ten pomysł jest prosty w wykonaniu, nie wymaga wielu składników, by obiad był ciekawszy niż na co dzień. Możecie spróbować wykonać pesto samodzielnie, my jeszcze nie próbowałyśmy, ale powoli się do tego przymierzamy.
Składniki:
filet z kurczaka
około 4 łyżek pesto
sól, pieprz
oliwa
Filet przekroić na cztery kawałki i rozbić. Mięso doprawić solą i pieprzem do smaku. Na wierzch każdego plastra położyć około 1 łyżki pesto. Całość zawinąć i spiąć wykałaczką lub związać specjalną nitką. Posmarować olejem rzepakowym lub oliwą. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Położyć na drugie żaroodporne naczynie z wodą (tak aby nie dotykało wody). Piec przez około 30min w temperaturze 180 stopni.
Prosto i pysznie :)
OdpowiedzUsuńwłaśnie dziś tak zrobię, tyle że z czerwonym pesto, świetny pomysł!:)
OdpowiedzUsuń