menu

niedziela, 13 stycznia 2013

PASTA Z MAKRELI

Wiem, że mamy kalendarzową zimę, ale już troszkę się nastawiłam, że śnieg na dobre zapomniał, co ma robić, a tu jednak taka niespodzianka. Nic lepiej nie pasuje do tej pogody, jak Michael Buble.

Myślę, że w każdym polskim domu najbardziej popularną pastą jest pasta jajeczna, jednak według mnie ta z makrelą jest nieporównywalnie lepsza, a nadal prosta. Najlepiej by było gdybym zjadła ją ze świeżym, chrupiącym chlebem, ale na to muszę jeszcze odrobinę poczekać (jeśli ktoś ma sprawdzone przepisy, jak upiec chleb, a najlepiej chleb na zakwasie to koniecznie poproszę o rady i przepisy, bo to moje noworoczne postanowienie - będzie się działo).


Składniki

1 wędzona makrela
1 mała cebula
3 ogórki konserwowe 
2 jajka
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku

Makrelę obrać i połączyć z pozostałymi drobno pokrojonymi składnikami.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz