Wiem, że mamy kalendarzową zimę, ale już troszkę się nastawiłam, że śnieg na dobre zapomniał, co ma robić, a tu jednak taka niespodzianka. Nic lepiej nie pasuje do tej pogody, jak Michael Buble.
Myślę, że w każdym polskim domu najbardziej popularną pastą jest pasta jajeczna, jednak według mnie ta z makrelą jest nieporównywalnie lepsza, a nadal prosta. Najlepiej by było gdybym zjadła ją ze świeżym, chrupiącym chlebem, ale na to muszę jeszcze odrobinę poczekać (jeśli ktoś ma sprawdzone przepisy, jak upiec chleb, a najlepiej chleb na zakwasie to koniecznie poproszę o rady i przepisy, bo to moje noworoczne postanowienie - będzie się działo).
Składniki
1 wędzona makrela
1 mała cebula
3 ogórki konserwowe
2 jajka
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
sól i pieprz do smaku
Makrelę obrać i połączyć z pozostałymi drobno pokrojonymi składnikami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz